Spartak prišiel o titul v posledných sekundách

Majstrovstvá Slovenska v sedmičkovom ragby vyvrcholili záverečným turnajom v Bratislave, na ktorom sa rozhodlo o držiteľovi zlatých medailí pre ročník 2016/2017.

Pred finálovým turnajom bolo jasné, že o titul bude bojovať trnavský Spartak proti bratislavskému Slovanu. Odvekí rivali si to rozdali v záverečnom zápase a o majstrovi Slovenska rozhodla posledná akcia.

V napínavom dueli síce viedli Trnavčania 14:10, ale Slovan v dramatickom závere dokázal položiť päťku a otočiť na 15:14 vo svoj prospech. Spartak získal už štvrtú striebornú medailu v rade a titul sa po ročnej odmlke opäť sťahuje do Bratislavy.

Finálový turnaj zhodnotil prezident klubu Lukáš Koštial: "Na posledný turnaj sa nám nepodarilo prísť v najsilnejšej zostave, keďže sme oproti minulému týždňu prišli o dvoch hráčov a hneď v prvom zápase proti Žiline sa zranil aj Tomáš Benda. Celý turnaj sme hrali to, čo sme potrebovali a sústreďovali sme sa na najdôležitejší duel proti Slovanu. V tomto zápase sme dvakrát viedli a titul bol nadosah. Bohužiaľ, v poslednej akcii zápasu sa nám nepodarilo ubrániť domácich hráčov a po nešťastnej prehre sme štvrtý rok po sebe skončili na druhom mieste. Špeciálne poďakovanie si za turnaj zaslúži Michal Benda."

Konečné poradie majstrovstiev Slovenska v ragby 7's:

1. RC Slovan Bratislava 66 b.

2. RC Spartak Trnava 62 b.

3. RC Žilina Bears 52 b.

4. RUC Piešťany 44 b.

5. RK Bratislava 27 b.

RC Spartak Trnava XML Feed