Spartak si na domácom turnaji upevnil vedenie

Seniori na domácom turnaji nadviazali na mladíkov z kategórie U14 a podarilo sa im vyhrať druhé kolo MSR - Memoriál Tonyho Puverle. V tabuľke tak majú štvorbodový náskok pred obhajcom trofeje 1. RC Slovan Bratislava.

Druhé kolo Majstrovstiev Slovenska v sedmičkovom ragby otvorilo stretnutie medzi RC Spartak Trnava a RUC Piešťany. Mladý tím Piešťan zo začiatku prekvapil domáci Spartak aktivitou. Po položení druhej päťky od Miloša Ťažkého sa červenočierni ukľudnili a hrali v zápase svoju hru. Na turnaji mal Spartak až 13 člennú súpisku vďaka čomu mohol cez polčas prestriedať polovicu zostavy. Počas druhého polčasu sa v trnavskom drese predstavil opäť zakladateľ klubu Peter Bolla. Návrat to bol víťazný, keďže sa Spartak tešil z víťaztva 47:7.

V druhom zápase sa stretli dva najsilnejšie tímy v slovenskej lige. Spartak vyzval úradujúceho šampióna Slovan Bratislava. Úvod zápasu patril Spartaku, ktorý sa dostal do vedenia 7:0 po peknej akcii Miloša Ťažkého a premenenej konverzii Jána Székelyho. Slovan bol na zápas pripravený veľmi dobre a darilo sa mu držať na dištanc ragbistov Spartaka. Pred koncom polčasu prišlo zaslúžené vyrovnanie. V druhom polčase bolo na ihrisku vidieť nervózne ragby s viacerými chybami. Ďalšie body už nepadli a zápas sa skončil spravodlivou remízou 7:7. Treba však podotknúť, že tento duel patril medzi ozdobu slovenského ragby.

Zvyšné dva zápasy boli pre Spartak uvoľnenejšie, keďže do karát im zahralo len tesné víťaztvo Slovana nad RK Bratislava čo znamenalo, že prvenstvo na turnaji mali Spartakovci vo svojich rukách. Mladý tím Žiliny podľahol Spartaku 44:0. Určite si však treba byť vedomý, že žilinské medvede pricestovali v mimoriadne omladenej zostave. Rovnako 44 bodov RC Spartak zaznamenal v súboji s RK Bratislava pričom inkasoval iba jedno položenie.

Na turnaji sa v červenočiernom drese Spartaka predstavili nové posily. Bratská dvojica Boško Marković a Slavko Marković absolvovala premiérové zápasy v ragby union. Obaja hráči majú skúsenosti z rugby league, pričom druhý menovaný má aj štarty za seniorskú reprezentáciu Srbska. V mládežníckych kategóriach sa v srbskej reprezentácii predstavil aj starší Boško. Práve Boško odohral celý turnaj v základnej zostave a patril k najlepším na ihrisku. Rovnako medzi nami vítame aj Jevgenija Sadchikova, ktorý prišiel do Trnavy pre zmenu z ruskej Ufy.

Veľká vďaka za organizáciu turnaja patrí Radovi Bereczovi a spoločnosti KOCKA sro! Za vedenie trunaja ďakujeme Ferimu Čapkovičovi!

Zostava RC SPARTAK: Ján Székely, Miloš Ťažký, Maxime Renard, Matej Minárik, Daniel Kučavík, Boško Markovič, Slavko Markovič, Jevgenij Sadchikov, Michal Benda, Peter Bolla, Martin Ščasnovič, Rich Young. Tréneri: Lukáš Koštial, Sylvain Conroy

Tabuľka:

1. RC SPARTAK 
38b.
2. RC Slovan 34b.
3. RK Bratislava 26b.
4. RUC Piešťany 26b.
5. RC Bears Žilina 26b.

RC Spartak Trnava XML Feed