Spartak vyhral domáci turnaj. O všetkom sa rozhodne v Bratislave

V sobotu 3. júna sa v Trnave odohral turnaj 3. kola Majstrovstiev Slovenska v rugby 7´s - Memoriál Tonyho Puverle. Domáci Spartak prešiel turnajom bez jediného zaváhania a stiahol náskok vedúceho Slovana na rozdiel dvoch bodov. O majstrovi Slovenska sa rozhodne už budúcu sobotu v Bratislave.

Spartak na úvod porazil lídra tabuľky Slovan Bratislava, a keďže postupne zvládol aj zápasy proti Piešťanom, Žiline a RK Bratislava, oslavuje dôležité víťazstvo na domácom turnaji. Vďaka sobotňajším výborným výsledkom sa trnavskí ragbisti dotiahli na lídra tabuľky zo Slovana Bratislava na rozdiel dvoch bodov a súboj o titul je stále otvorený. 

Úspešný turnaj zhodnotil prezident RC Spartak Trnava Lukáš Koštial: "Som rád, že sme domáci turnaj zvládli. Najdôležitejší zápas proti Slovanu nás čakal hneď na úvod. Dostali sme sa rýchlo do vedenia a súperovi sme odskočili. Podobný priebeh mali aj ďalšie zápasy. Darilo sa nám dodržiavať herný plán, na ktorý súperi nedokázali nájsť recept. O týždeň pôjdeme do Bratislavy zabojovať o celkové prvenstvo, ale čaká nás náročná úloha, keďže nás trápia viaceré absencie."

V sobotu 10. júna sa v Čunove uskutoční finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska v sedmičkovom rugby, na ktorom sa rozhodne definitívne o držiteľovi majstrovskej trofeje.

Tabuľka Majstrovstiev Slovenska v rugby 7´s - Memoriáli Tonyho Puverle:

1. 1. RC Slovan Bratislava - 49 bodov

2. RC Spartak Trnava 47

3. RC Žilina Bears 39

4. RUC Piešťany 33

5. RK Bratislava 18

RC Spartak Trnava XML Feed