Trnava 7s navštívili Penguin International RFC

Trnavský turnaj mal vzácnych návštevníkov. Do Trnavy zavítali ako diváci veteráni Penguin International Rugby Football Club.

Tím Penguin International RFC je klub založený v roku 1959 vo Veľkej Británii. Hlavným poslaním klubu je šíriť dobré meno a rozvíjať ragby po celom svete. Do mužstva sa dá dostať iba na pozvanie. Tučniaci počas svojho pôsobenia navštívili už viac ako 72 krajín sveta. Počas tohto roka navštívili Hong Kong, Maltu, Českú republiku, Turecko. Priamo z Trnavy s a niektorí členovia veteránskeho mužstva presunuli na Filipíny, kde majú naplánované priateľské stretnutie a viacero tréningov s deťmi.

Do Trnavy pricestovali hráči zo severu Anglicka a Škótska, ktorí tvorili najväčšiu časť mužstva. V tíme sme stretli aj ragbistu z Nového Zélandu a Kanady. Manažér veteránskeho tímu Neil Young zhodnotil trip na Slovensku: "Na Slovensku sa nám veľmi páčilo. Ubytovaní sme v Bratislave, keďže sme tu pôvodne mali hrať zápas s veteránmi slovenskej reprezentácie. To nám však padlo. Zrušiť celý výlet už bolo následne náročné, takže sme radi zavítali ako diváci na turnaj do Trnavy. Starostlivosť Trnavčanov bola skvelá. Prešli sme si spoločne mesto, ktoré je nádherné. Rovnako sme si užili aj tretí polčas s domácim mužštvom. Ďakujeme za pohostinnosť."

Následne bol tím RC Spartak Trnava pozvaní v budúcnosti na zápas proti Tučniakom u nich doma. Radi by sme túto ponuku využili.

RC Spartak Trnava XML Feed