Trnavský Spartak nedal súperom šancu a ovládol prvé kolo sedmičkovej súťaže

V piatok 15. septembra sa konalo prvé kolo Majstrovstiev Slovenska v rugby 7's - Memoriál Tonyho Puverle. Na štadióne v Piešťanoch sa najviac darilo hráčom RC Spartak Trnava, ktorí prešli úvodným turnajom sezóny bez jediného zaváhania.

Na novú sezónu sa najlepšie pripravili rugbisti RC Spartak Trnava, čo potvrdili výkonmi, ale aj výsledkami na úvodnom turnaji v Piešťanoch. V Trnave zabudli na sklamanie z predchádzajúcej sezóny, keď im titul ušiel len o vlások a sebavedomo kráčajú za svojim cieľom.

Spartak sa netají tým, že chce v tomto ročníku získať historické prvenstvo v "sedmičkovej" súťaži a výsledky 1. kola to jasne ukázali. Trnavskí ragbisti si osvojili herný systém, s ktorým, až na pár zaváhaní, dominovali proti všetkým súperom a po štyroch víťazstvách sa stali víťazom turnaja.

Turnaj zhodnotil aj prezident klubu Lukáš Koštial: "Na turnaj do Piešťan sme sa tešili, keďže sa nám na ich štadióne veľmi darí. Na úvod nás čakal mladý domáci tím, ktorý sa vyznačuje dynamickou hrou. Nám sa ich postupne podarilo eliminovať a svojou hrou sme dokráčali k pohodlnému víťazstvu."

Najnáročnejšie zápasy sú pravidelne proti bratislavskému Slovanu, ktoré Spartak často nezvládal. V poslednej dobe sa však ukazuje, že Spartak na hru belasých našiel recept a rovnako tomu bolo aj v Piešťanoch: "Na našu hru proti Slovanu sa z lavičky veľmi dobre pozeralo. Päťky padali po veľmi pekných akciách Szekelyho, Renarda a Ťažkého. V tomto zápase nám veľmi dobre fungovala aj defenzíva."

V nasledujúcich zápasoch proti Žiline a RK Bratislava sa očakávali hladké víťazstvá Spartaka Trnava, ale hlavne proti súperovi zo severu Slovenska to nebol vôbec jednoduchý zápas: "Žilinčania ma osobne veľmi milo prekvapili, keďže spravili veľmi pekný progres. My sme však mali celý zápas vo vlastných rukách a nedopustili sme žiadne prekvapenie."

Na piešťanskom turnaji sa ukázalo, že Spartak má pred súpermi istý náskok. Trnavčania pôsobili zohratejšie a ich hra mala jasný systém: "K výkonom nám určite pomohli aj zahraničné turnaje vo Váci a v Brne, ktoré sme absolvovali pred začiatkom sezóny", dokončil Lukáš Koštial.

Výsledky - 1. kolo Majstrovstiev SR v rugby 7's:

RC Spartak Trnava - RUC Piešťany 35:12

RC Žilina Bears - RK Bratislava 17:5

1. RC Slovan Bratislava - RC Spartak Trnava 5:35

RC Žilina Bears - RUC Piešťany 21:12

1. RC Slovan Bratislava - RK Bratislava 27:7

RC Spartak Trnava - RC Žilina Bears 26:12

1. RC Slovan Bratislava - RUC Piešťany 21:14

RC Spartak Trnava - RK Bratislava 40:5

1. RC Slovan Bratislava - RC Žilina Bears 12:7

RUC Piešťany - RK Bratislava 28:26

 

Tabuľka po 1. kole:

1. RC Spartak Trnava - 20b

2. 1. RC Slovan Bratislava - 13b

3. RC Žilina Bears - 9b

4. RUC Piešťany - 6b

5. RK Bratislava - 2b

RC Spartak Trnava XML Feed