Vydarená detská ragby sobota v Trnave

V sobotu 25. marca sa v Športovom areáli Slávia konal premiérovo spoločný turnaj detí v kategóriách U8 a U12. Zúčastnili sa hráči tímov RC Spartak Trnava, RC Slovan Bratislava, RUC Piešťany a RK Bratislava.

Mládežníci vo veku od 4 rokov do 13 sa stretli v Trnave už na pravé poludnie. Na ihrisku sa predstavilo celkom viac ako 30 hráčov, čo je pre slovenské ragby mimoriadny progres a výrazné rozšírenie členskej základne. Išlo o doposiaľ najväčší turnaj v detskom ragby, aký sa na Slovensku odohral. K tímom ako Spartak či Slovan, ktoré už v nedávnej minulosti odohrali zápasy sa pridali aj Piešťany. RK Bratislava vyslala do Trnavy dvoch zástupcov, ktorí nastúpili v dresoch RC Spartak a Piešťan.

Pred samotným turnajom sa konal aj spoločný tréning pod vedením skúseného slovenského reprezentanta Daniela Puhu za účasti hráčov všetkých spomenutých mužstiev. Potešiteľné je, že už pri tréningu bolo možno popri ihrisku vidieť veľa divákov najmä z radov rodinných príslušníkov a žili s ragby a svojimi ratolesťami celý deň. Po skončení tréningu nasledoval zápas najmenších ragbistov a ragbistiek medzi mužstavmi Slovana a Piešťan. Z víťazstva sa tešili chlapci a dievčatá z Piešťan, ale o to skutočne v tomto zápase nešl. Pre hráčov oboch tímov išlo o prvú skúsenosť.

Nasledoval derby zápas mladých Spartakovcov a Slovanistov v kategórii U12. V červenočírnom sa predstavila aj jedna posila z Rugby Klubu Bratislava a jeden hráč, ktorý sa prihlásil o šancu priamo na turnaji. Malému osemročnému Tommymu odvaha rozhodne nechýbala. V zápase však predviedli lepší výkon hráči belasých a dostali sa rýchlo do vedenie. Následne sa Spartak skonsolidoval a  na súpera sa začal doťahovať vďaka výborným akciám Marka Hambálka. Trnavským chlapcom robili problémy najmä o rok starší hráč a hráčka Bratislavčanov. Slovanisti nakoniec zvíťazili 5:3 a vrátili Spartaku porážku z novembra. V nasledujúcom zápase sa premiérovo predstavili Piešťany aj v tejto kategórii a po počiatočnom oťukaní zobrali opraty zápasu do rúk a zvíťazili. Za Piešťany v tomto zápase nastúpili aj všetci 8 hráči Spartaku, ktorí doplnili 5 Piešťancov a postupne sa prestriedali.

Zápas medzi Piešťanmi a Spartakom mal od začiatku jasný priebeh. Trnavčania nedokázali skladať dvoch starších chlapcov z piešťanského celku a na ihrisku jednoznačne dominovali. Spartak v tomto zápase nepracoval dobre ani v čase, keď mal šišku vo svojej moci. Turnajové víťazstvo si aj v druhej kategórii odniesli RUC Piešťany. Gratulujeme!

RC Spartak Trnava: Marko Hambálek (C), Adam Koštial, Pavol Kapitán, Peter Lehocký, Michal Urban, Sebastián Katrušák, Tommy McNutt, Matej (RKB)

Hlasy po turnaji

Lukáš Koštial (RC Spartak Trnava): "V prvom rade by som chcel vysloviť potešenie, že sa nám podarilo usporiadať skvelý deň pre mladých ragbistov a ragbistky. Som rád, že sme dnes videli zápasy dvoch kategórii. K našemu výkonu: Tréningy nám začali ešte len pred týždňom a na ihrisku to bolo vidieť. Nedokázali sme zvíťaziť v ani jednom stretnutí, keď nás oslabil odchod Thomasa, ktorý musel odísť už pred začiatkom zápasu. Náš tím bol však na ihrisku najmladší a rozhodne nesklamal. Verím, že na ďalšom turnaji už budeme víťaziť. Špeciálne poďakovanie patrí všetkým prítomným rodičom zo všetkých tímov. PS. Vďaka za muffiny maminám Slovanistov. :)"

Daniel Puha (RC Slovan Bratislava): "Som nesmierne hrdý na to, ako sme sa prezentovali (hráči, tréneri, rodičia, fanúšikovia). Špeciálne vyzdvihnutie si zaslúžia najmä naše dievčatá v oboch kategóriach, keď na ihrisku vyčnievali a patrili k najlepším. Ako jediní sme mali na aj ženské zastúpenie. Zápasy sme hrali vo vysokom tempe, keď máme za sebou kvalitnú zimnú prípravu."

Filip Kráľ (RUC Piešťany): "Dnes sme sa na mláežníckom turnaji predstavili prvýkrát a to rovno v dvoch kategóriach U8 a U12. V oboch kategóriach sme dominovali a zvíťazili. Ukázali sme to, čo sme počas zimnej pauzy natrénovali. Chlapci mi robia radosť. "

Foto: Charles Cimetiére

RC Spartak Trnava XML Feed